14. 8. 2007

jé-á-pé

Jeden akvarista povedal a všetci mu vynadali.

To nie akože ja, lebo ja sa akvaristom ešte len stávam (to sa tak na blogy píše, aby vám skúsení nenadávali, že aké ucho a už poučuje). Jeden akvarista vždy na internetovom fóre niečo povie a vyvolá odbornú polemiku, ktorá po pár príspevkoch stratí odbornosť, ale zato pribudnú farbisté výrazy, za ktoré by sa aj neónky mohli červenať. Dovolím si tvrdiť, že každý začínajúci akvarista predovštekým potrebuje odvahu a dostatok sebavedomia, inak po prečítaní pár takýchto debát musí nutne získať strach čokoľvek vo svojom akvárku urobiť alebo naopak, urobí všetko. Medzi najzáv(b)ažnejšie problémy patrí: teplota vody, farebné spektrum osvetlenia, ph vody, CO2 vo vode, O2 vo vode, riasy, veľkosť a tvar akvárka, súžitie dvoch rastlín, typ krytu, typ štrku, vetranie a chladenie, umiestnenie akvária, postupné stmievanie osvetlenia a doba osvetlenia, a mnohé ďalšie, v ktorých sa ryby veľmi nespomínajú. Nuž ale samozrejme, to všetko na ryby pôsobí, ale pred kúpou psa som rozhodne nevybavoval zákaz prejazdu áut cez našu ulicu ;) - veď život, nie? (a vodítko...)

Rozhodne sú spomínané diskusie veľkým zdrojom často aj relevantných informácií, ale nie je nad jeden telefonát kamošovi, čo mal akvárko zopár rokov. Dokáže do toho kvantá informácii vniesť nie len parameter vierohodnosti, ale najmä dôležitosti....

jé á pé = jeden akvarista povedal = je vždy fajn, ak toho akvaristu poznáte (lebo internetových radílenkov, ktorí majú doma jednu zlatú rybku v guli (podľa príspevkov zjavne často vešteckej) je 10 na megabit.

;)

Žiadne komentáre: